7 روز هفته، حتی روزهای تعطیل منتظر صدای گرم شما هستیم

  • Info@ara-service.com
  • 021-22504188

علت نشت ( چکه کردن ) آب از کولرگازی چیست؟

علت نشتی در کولر گازی

علت نشت ( چکه کردن ) آب از کولرگازی چیست؟

  • علت نشت ( چکه کردن ) آب از کولرگازی چیست؟
  • رطوبت کولرگازی چگونه ایجاد می‌شود؟
  • دلیل نشت آب از کولرگازی
  • رفع مشکل آبریزی از کولرگازی
  • رفع مشکل آبریزی کولرگازی توسط تیم مهندسی آرا سرویس

علت نشت ( چکه کردن ) آب از  کولرگازی چیست؟


چکه کردن آب از کولرگازی، یکی از مشکلات رایج در فصل زمستان است. در صورت بروز این مشکل در کولرگازی، باید حتما برطرف گردد. چکه کردن آب از پنل داخلی کولرگازی موجب عدم کارایی آن شده و به لوازم خانه نیز آسیب وارد می‌کند. چرا که موجب خراب شدن دیواره‌های اطراف و کف خانه می‌شود. در ادامه دلیل چکه کردن آب و طریقه برطرف کردن آن را به اختصار توضیح خواهیم داد.

 


رطوبت کولرگازی چگونه ایجاد می‌شود؟


گاز‌ها یا مبرد‌های کولرگازی اصلی‌ترین نقش در ایجاد سرما را دارند. مبرد‌ها در ابتدا به شکل گاز هستند. بلافاصله پس از روشن کردن کولرگازی، گاز وارد لوله‌های اپراتور شده و به مایع تبدیل می‌شود. گاز تبدیل شده به مایع از طریق خنک کردن لوله‌های اوپراتور سرما را ایجاد می‌کند.

گرمای ساکن در محیط توسط فین یا کویل‌ها، از محیط جمع آوری شده و به آب تبدیل می‌شود. این رطوبت توسط سیستم دفع آب کولرگازی، داخل محفظه ناودانی شکل ریخته شده و توسط لوله‌های تخلیه به بیرون منتقل می‌شود. هنگامی که این روند دچار اختلال می‌شود، آب از مسیر اصلی خارج شده و از کولرگازی سرازیر می‌شود. دلایل متعددی برای به وجود آمدن این مشکل وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.


 دلایل نشت آب از کولرگازی


1- مسدود شدن ناودانی کولرگازی

به این بخش، سینی تخلیه آب نیز گفته می‌شود. سینی تخلیه نقش مهمی در خروج صحیح آب از کولرگازی دارد. این بخش اولین جایی است که آب حاصل از جمع آوری رطوبت وارد آن شده و به کمک لوله‌ها به بیرون منتقل می‌شود. دلایل زیادی در مسدود شدن این بخش نقش دارند. گرد و خاک به همراه لجن و یا پرز‌های فرش مهم ترین عوامل مسدود شدن ناودانی هستند.

2- شکستن سینی یا قاب ناودانی آب

دومین دلیل شکستن سینی یا قاب ناودانی آب است. این مشکل در اثر خروج قطره‌ای آب از جلوی کولر ایجاد شده و موجب شکستن سینی کولر می‌شود. یکی دیگر از دلایل شکستن سینی یا قاب ناودانی آب، نصب نشدن صحیح کولرگازی و بالانس نبودن فن بلور است. این روند موجب لرزش پنل داخلی و در نتیجه شکستگی آن می‌شود. در نتیجه آب از کولرگازی سرازیر می‌شود.

یکی از نشانه‌های شکستن سینی ناودانی، وجود ترک در بالای قابی است که فن بلور در آن قرار دارد. وجود این ترک موجب خارج شدن آب از آن می‌شود. آبی که از این بخش خارج می‌شود معمولا کثیف است. از این رو این ترک پس از مدتی سیاه رنگ شده و به خوبی قابل تشخیص است.

 3- لوله درین در جای خود قرار ندارد

سومین دلیل سرازیر شدن آب از کولرگازی عدم جایگیری مناسب لوله درین است. چندین دلیل موجب بروز این بروز مشکل می‌شود: تا خوردن لوله درین، مسدود شدن لوله درین توسط عواملی نظیر لجن و گرد و خاک، جمع شدن آب در داخل کولرگازی، که این مشکل معمولا زمانی بروز می‌کند که آب حاصل از کولرگازی به داخل ظرف یا بطری می‌ریزد. در این حالت با پر شدن ظرف آب به داخل کولر بر می‌گردد.

 4-  کم بودن گاز کولرگازی

میزان گاز موجود در کولرگازی در عملکرد صحیح آن، ایجاد سرما و گرمای کولرگازی نقش مهمی دارد. بنابراین مقدار گاز موجود در آن باید استاندارد باشد. کمبود گاز بر روی عملکرد کلیه بخش‌ها تاثیر می‌گذارد. همچنین موجب یخ زدن کمپرسور کولر و خاموش شدن ناگهانی کولرگازی و همچنین چکه کردن آب از آن خواهد شد.

5- عایق نبودن لوله‌های کولرگازی

این موضوع از مهم ترین دلایل ریزش آب از کولرگازی است. عایق نبودن لوله‌های کولرگازی به ویژه در نواحی لوله‌های زیر یونیت داخلی، عامل اصلی در سرازیر شدن آب کولرگازی است. لوله‌های  کولرگازی از سرمای زیادی برخوردار هستند. بنابراین عایق نبودن آن‌ها موجب جذب رطوبت توسط لوله‌ها شده و موجب ریزش آب قطره‌ای از کولرگازی می‌شود.


رفع مشکل آبریزی از کولرگازی


در مطالب فوق دلایل مختلف سرازیری آب از کولرگازی گفته شد. برای برطرف نمودن این مشکل می‌توان از پمپ درین استفاده کرد. پمپ درین قطعه‌ای است نصب شده در زیر پنل داخلی کولرگازی بوده و موجب انتقال آب اضافی به خارج و در نتیجه جلوگیری از ریزش آب می‌شود.

آب حاصل از تعریق اوپراتور در یونیت در زیر کولرگازی در داخل سینی جمع می‌شود. در صورتی که به هر دلیلی کولرگازی قادر به دفع آب از روش‌های معمول نباشد، آب جمع شده توسط پمپ درین در مدار، به راحتی جهت خروج صحیح هدایت می‌شود.

همچنین می‌توانید جهت تخلیه صحیح آب در کولرگازی از لوله کشی توکار کولرگازی استفاده کنید. این لوله که به آن لوله مرکزی تخلیه آب نیز گفته می‌شود، شامل یک لوله جدا و مخصوص است. لوله توکار به کولرگازی متصل شده و آب خروجی حاصل از آن را به راحتی تخلیه می‌کند.


رفع مشکل آبریزی کولرگازی توسط تیم مهندسی آرا سرویس


با بهره مندی از خدمات آرا سرویس مشکل نشت آب از کولرگازی را رفع کنید. آرا سرویس با تکیه بر سابقه درخشان خود در تعمیر کولرگازی و انواع سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، ارائه دهنده خدماتی تضمینی و باکیفیت است. اگر به دنبال تعمیرکار مطمئن جهت تعمیر کولرگازی هستید، از طریق وب سایت و یا تماس با شماره تلفن‌های درج شده درخواست خود را ابلاغ کنید.


کلام آخر


در این مقاله در مورد دلایل نشت آب از کولرگازی صحبت کردیم. با خواندن مطالب فوق می‌توانید علت آبریزی کولرگازی خود را دریافته و آن را تعمیر کنید. به طور کلی به دلایل زیر آب کولرگازی به درستی تخلیه نشده و سرازیر می‌شود:

  1. خروجی سینی تخلیه آب یا ناودانی کولر مسدود شده است.
  2. لوله درین در جای مناسب خود قرار ندارد. ممکن است لوله تا خورده و یا مسدود شده باشد.
  3. گاز کولرگازی کم و یا تمام شده است. برای شارژ گاز کولرگازی روش‌های مختلفی وجود دارد. همچنین می‌توانید از یک تعمیرکار جهت شارژ آن کمک بخواهید.
  4. عایق نبودن لوله‌های کولرگازی عاملی دیگر در نشت آب است. این مورد سبب ریزش قطره‌ای آب از کولر می‌شود.

دیدگاه خود را بنویسید

اینستاگرام

به روزترین مطالب تعمیرات

تلگرام

آخرین مطالب در مورد تعمیرات

ساعت کاری آرا سرویس

شنبه تا جمعه - 8:00 - 22:00

تهران. پاسداران

پاسدارن. میدان هروی. خیابان ساقدوش. خیابان زندی 2
تماس با کارشناسان