اگر در منزل و یا محل کار از شوفاژ به عنوان سیستم گرمایشی استفاده میکنید، سرویس آن را فراموش نکنید. سرویس شوفاژ، عبارت است از بررسی و رفع عیبهای احتمالی در سیستم. بهترین زمان برای سرویس شوفاژ قبل از شروع سرما است. بنابراین در صورت سرویس به موقع این وسیله میتوانید کل فصل را در خانهای با گرمای مطلوب سپری کنید.
- سرویس شوفاژ در محل
- تعمیر رادیاتور شوفاژ
- دلیل سرد شدن شوفاژ چیست؟
- عیب یابی شوفاژ
- سرویس شوفاژ در منزل
سرویس شوفاژ در محل
در سرویس شوفاژ اولین قدم هواگیری شوفاژ است. هواگیری شوفاژ هنگامی لازم است که شوفاژ به خوبی گرم نشود. در بعضی مواقع قسمتی از شوفاژ گرم شده و بخشی دیگر گرمای مطلوبی ندارد. علت این امر چیست و چه باید کرد؟
حبس شدن هوا در داخل شوفاژ علت اصلی گرم و سرد شدن آن است. ما قدم به قدم شما را در هواگیری شوفاژ یاری میکنیم:
1- محبوس شدن هوای سرد در شوفاژ، منجر به سرد شدن بدنه شوفاژ شده و در نتیجه همه یا بخشی از آن سرد میماند. این مشکل سبب میشود محیط خانه به درستی گرم نشود.
2- در صورتی که تمامی شوفاژهای یک ساختمان بدنه سرد داشته و به خوبی گرم نمیکنند، مشکل از سیستم گرمایشی است. اولین دلیل رسوب بستن در لوله هاست. دلیل دوم شکستگی لولههای شوفاژ است. در این صورت با تعویض لولههای شوفاژ و یا رسوب گیری میتوان آن را برطرف نمود.
3- نشتی آب از زیر شوفاژ به همراه گرم نشدن آن دلیل بر اشکال در اتصالات شوفاژ و یا پوسیدگی لوله هاست. اگر شوفاژ توسط متخصص حرفهای بازدید شود، دلیل مشخص شده و میتوان اتصالات را تعویض نمود.
4- قدم بعدی در سرویس و هواگیری شوفاژ باز کردن شیر خروجی است. برای این امر باید از ابزار مخصوص باز کردن شیر خروجی استفاده نمود. شیر خروجی معمولا در قسمت بالایی وجود دارد. دریچه مربعی شکل برای تنظیم شیر خروجی است. برای باز کردن این قسمت میتوانید از آچار فرانسه هم استفاده نمایید. تمامی پکیچهای موجود در ساختمان باید از این طریق هواگیری شوند.
5- خاموش کردن سیستم گرمایشی امری ضروری است. هنگامی که قصد هواگیری شوفاژ را دارید جهت جلوگیری از ورود هوای بیشتر آن را خاموش نمایید. باید صبر کنید تا تمامی قسمتها سرد شوند.
6- شیر خروجی را با استفاده از آچار فرانسه باز کرده و در خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید. این کار را از طریق قرار دادن آچار بر قسمت مربعی شکل انجام دهید. هرگاه صدای خروج هوا را شنیدید مطمئن میشوید که شوفاژ در حال هواگیری است. با خروج هوای سرد، آب گرم جای آن را خواهد گرفت.
7- با هواگیری شوفاژ، آب از زیر آن خارج میشود. برای جلوگیری از خیس شدن زمین حتما قبل از هواگیری از دستمال یا کاسه استفاده نمایید.
8- هنگامی که جریان آب خروجی یکسان شود، نشان دهنده خروج کامل هوا است. پس از اطمینان از هواگیری، شیر را در جهت عقربه بچرخانید. با این کار شیر خروجی محکم میشود.
9- در صورت افت فشار زیاد در شوفاژ پس از هواگیری دمای مطلوب به شوفاژ نمیرسد. برای جلوگیری از آن دیگ جوشاننده را با آب پر کنید.
تعمیر رادیاتور شوفاژ
رادیاتور شوفاژ با مشکلات زیادی مواجه میشود. وجود صدا در رادیاتور بسیار رایج است. صدای تق تق کردن رادیاتور دلیل بر عدم ارتباط درست بین انشعابات داخلی و خارجی است. از طرفی وقتی فشار بیش از حد در رادیاتور باشد صدای خش خش مانند از آن خارج میشود. علت ایجاد فشار، قدرت بیش از حد سیستم گرمایشی است.
دلیل سرد شدن شوفاژ جیست؟
سرد شدن بخشی از شوفاژ دلایل متعددی دارد. نصب نشدن صحیح رادیاتور مهم ترین عامل سرد شدن شوفاژ است. دلیل دوم که در بالا گفته شد شامل هوا گرفتن شوفاژ است. هنگامی که در شوفاژ هوا وجود داشته باشد موجب سرد شدن آن خواهد شد. سایر دلایل شامل:
- قدرت پایین پمپ شوفاژ که موجب کاهش عملکرد آن میشود.
- مکان قرار گرفتن هد شیر ترموستاتیک رادیاتور را چک کنید. اگر این قسمت با بخشی از لوازم خانه پوشیده شده باشد، درجه حرارت آن نسبت به دمای اتاق کمتر شده و موجب بسته شدن سوپاپ میشود. این امر موجب کاهش سرعت و سرد شدن خواهد شد.
- پایین بودن دمای آب دلیلی دیگر است.
- تنظیم نشدن شیر ترموستات موجب سرد شدن شوفاژ میشود.
- رسوب کردن زرات معلق در لولههای شوفاژ موجب مسدود شدن شیر رادیاتور و در نتیجه کاهش دمای آن میشود.
عیب یابی شوفاژ
در این قسمت میخواهیم مشکلات رایج در شوفاژ و نحوه تعمیر شوفاژ را شرح دهیم:
- نرسیدن برق به پمپ مهم ترین مشکل در عیب یابی شوفاژ است. دلیل این امر خراب بودن پمپ شوفاژ و یا خراب شدن برد الکترونیک شوفاژ است که باید تعمیر گردد.
- خراب شدن الکترود جرقه ، منجر به مشکلاتی نظیر جرقه زدن الکترود خواهد شد. برای رفع این مشکل کابل جرقه باید تعمیر شود. با تعمیر برد کنترل نیز میتوان آن را برطرف کرد. البته تشخیص دقیق توسط تعمیرکار انجام میشود.
- ایجاد اشکال در منبع انبساط موجب خروج آب از زیر پکیج خواهد شد. ممکن است اشکال از شیر پرکن نیز باشد.
- کار نکردن پمپ و یا کارکردن آن با سرعت پایین دلیل بر وجود اشکال در لوله کشی است.
- برای برطرف کردن مشکل فشار گاز شوفاژ، سنسور شوفاژ باید بررسی شود.
سرویس شوفاژ در منزل
با خواندن مقاله فوق متوجه میشوید که برای سرویس شوفاژ مراجعه به تعمیرکار الزامیاست. از آن جایی که شوفاژ وسیله گرمایشی بوده و با گاز سر و کار دارد، تعمیر و سرویس آن را به متخصص بسپارید. بهتر است قبل از شروع سرما پکیج خود را سرویس نمایید تا مشکلات احتمالی را رفع کنید. برای سرویس شوفاژ در محل با گارانتی و ضمانت تعمیر، درخواست خود را در سایت ثبت نموده و یا با شمارههای درج شده تماس گیرید.
کلام آخر
در مطالب فوق به بررسی چگونگی سرویس شوفاژ پرداختیم. در سرویس شوفاژ مشکلات مختلف این وسیله بررسی شده و تعمیر میشود، که با استفاده از این خدمات تمام فصل با یک شوفاژ سالم سر خواهید کرد. نحوه هواگیری صحیح شوفاژ نیز به طور کامل توضیح داده شد. اگر به هر دلیل متوجه تغییرات غیر عادی در شوفاژ شده و نیازمند تعمیر آن بودید از یک تعمیرکار حرفهای کمک بخواهید.
بیشتر بخوانید: